At this English Turn residence, JL Studio was hired to redesign the client’s guest bedroom. The homeowner wanted to lighten the space and give it an elegant, New Orleans vibe. JL Studio transformed this bedroom by taking out the existing carpet, re-painting, and designing custom bedding and window treatments. JL Studio also collaborated with a local artist to create a collection of beautiful, custom New Orleans themed artwork.

JL Studio was hired to turn an outdated “game room” into a swanky, fresh family movie room! After lots of intense drawings, working with local carpenters, and designing custom furnishings, this space has had quite the makeover! How could you ever leave your movie room if it was this luxurious!? Finished photos will be coming soon once we install the art and new window treatments!

In this Julia Street Condo reno, JL Studio transformed the space by rearranging the kitchen layout, relocating electrical fixtures, and incorporating natural textures combined with pops of color. After the renovation was complete, Designer Jacquelyn Lindsey of JL Studio Designs collaborated with New Orleans Artist Becky Fos to add the perfect finishing touch: a vibrant, custom saxophone painting! The outcome was extraordinary!

Recently designed Lennox and Lane, a new Uptown women's clothing boutique located at 2131 Magazine St. This renovation features a modernization of the space going far beyond just flooring and paint! With high end finishes, timeless furniture pieces, luxurious fitting rooms, and an invisible surround sound system, this boutique gives the consumer the ultimate shopping experience from the moment they walk in until the moment they leave. 

In 2016 JL Studio was hired to transform an outdated generic kitchen into a highly functional, modernized kitchen fit for a Kosher cooking lifestyle. This redesign went far beyond just flooring and paint. A wall was knocked out to open up the space, the ceiling was raised, plumbing was moved to center the sink on the window, and the ovens were relocated in order to fulfill the client's cooking needs. All materials were approved by a rabbi.

Renovated an outdated childhood playroom to become a functional and sophisticated art studio.This was a full blown redesign of the space. A wall was moved back to allow for the installation of custom designed steel cabinets and a modern concrete sink. Carpet was ripped out and replaced with porcelain wood tile. A chalkboard wall was made for the artist's brainstorming sessions. LED lighting was added to brighten up the space and all paint colors were lightened up to bring a calm vibe to the studio. The new furniture selections make this studio the perfect place to work while still feeling cozy. 

JL Studio was hired in the Spring of 2019 to furnish and decorate this client’s brand new home in Old Metairie. When JL Studio first came onto the project, the home was essentially a big, white box. We love a blank canvas with beautiful bones! We’ve been changing out light fixtures, designing custom furniture pieces and window treatments, working with artists on commissioned paintings, adding wallpapers and specialty faux finishes, locating antique mirrors from Italy, etc. This home is currently a work in progress and we can’t wait to finish the project and really give the client that “bold elegance” they have asked for!

In this fast-pace, tech-savvy world millennials are growing up in, they tend to forget about the importance and beauty of nature and wildlife. For this project JL Studio wanted to create a space for the client (in this case a medical student) that was inspired by nature, so he could retreat at the end of the day and forget about all the modern day-to-day problems. The client let us have free reign on the design. His only request was that it be be sophisticated and warm because he wanted to be comfortable when he reads his intense text books. He is now happily acing all his exams and is feeling inspired to one day be a baller!

Completely renovated an outdated home from floor to ceiling to have a french-rustic style. This renovation included re-staining hardwood floors, repainting with the use of accent walls, retiling the fireplace, redesigning the built-in, and custom designing all furniture pieces and drapery treatments.  

Renovated an outdated guest bedroom and turned it into a sophisticated nursery for a baby boy.

In 2016 JL Studio was hired to redesign an outdated kitchen in Old Metairie. JL Studio recreated the space to have a more contemporary, open plan. In the redesign, JL Studio eliminated the suspended cabinets, widened the island, relocated the window and stove to be centered, created a cabinet paneled pantry, and moved the refrigerator to create symmetry. JL added lighting to brighten up the space and incorporated a cutting-edge  induction style cooktop with a hoodless vent system to open up the space. The dining room entrance was moved to allow for better traffic flow to the kitchen. The renovation was complete with high end finishes including thermafoil cabinets, a hybrid marble/quartzite countertop, porcelain floors, and Edison bulb lighting pendants. Click on the photo above to see the renovation process.  

Completely gutted an outdated bathroom inside the famous "Ash Tray House" of New Orleans and gave it a contemporary, spa-like feel. The house was originally designed by architect Albert Ledner, a student of  world renowned Architect Frank Lloyd Wright.  Although this historic home was unique in its time, it was time for an update! The renovation features travertine walls, reclaimed wood, vicostone countertops, porcelain wood floors, a glass walk-in shower, open water channel faucets, and a top of the line Hansgrohe 24'' recessed rain head.  

Currently redesigning, refurnishing, and staging a loft at the Cotton Mill Condos in the Warehouse District of New Orleans. Concept: Industrial-Glam

Completely renovated an outdated powder bathroom to give it an upscale, contemporary appearance. This bathroom features walls finished in porcelain tile, a walk-in glass shower, an under-mount sink, and modern bath fixtures. 

Renovated the cafe of an outdated funeral home. The client wanted the cafe to have a New Orleans French Quarter feel. More pictures coming soon, but take a peak at this lovely transformation! 

Currently renovating an old shed to become a functioning outdoor entertainment space. Project location: State St. New Orleans